Go to footer

Podziel się teledyskiem

Re: Podziel się teledyskiem

Postprzez Akia » 11 wrz 2013, o 21:18

Kannagi napisał(a):Tego nie obejrzałam jeszcze ani razu w całości, choć uważam, że koncepcja jest cudowna, ale ja nie mam cierpliwości ;D

To ja obejrzałam za Ciebie... Wielokrotnie. Uwielbiam ten teledysk.

Trochę w jego stylu są fragmenty Chasing pavements Adele.
Akia
Kwękadełko

Postprzez Bloo » 21 wrz 2013, o 16:36

Alanis Morissette - Ironic

Cudowna piosenka i teledysk genialny w swej prostocie ^^
“Hate to break it to you but that ship has sailed, wrecked, and sank to the bottom”
by Jaskier

Ilse ~Lyra ~Alice ~ Aika ~ Thomas ~ Aira ~
Bloo
Kropek

Postprzez Kannagi » 13 paź 2013, o 13:59

Woodkid - Run boy run

Uważam, że piosenka jest super, a teledysk mnie zachwyca w swojej prostocie. Całość ma cudowny klimat. Warto jeszcze moim zdaniem zobaczyć inne jego teledyski, ale ten jest najlepszy^^
Kust er mich? wol tûsentstunt,
tandaradei,
seht wie rôt mir ist der munt!

Filmy & Książki & Manga i anime & Facebook

Wszystko zostało już powiedziane, ponieważ jednak nikt nie słucha, trzeba wciąż zaczynać od nowa.

Cain || Flavius ||Syriusz || Will || Eilian || Lythia || Nalinne || Ysbail || Shizuka || Erion
Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Bloo » 16 paź 2013, o 13:32

Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy
Kocham w tej piosence wszystko ;D Tekst, rytm, akcent McFerrina, no i rozkoszny, absolutnie rozczulający teledysk.
“Hate to break it to you but that ship has sailed, wrecked, and sank to the bottom”
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Akia » 16 paź 2013, o 22:51

Nie znałam teledysku. Jest przesłodki!!! Czy to Robin Williams, czy ktoś łudząco podobny?

Rednex - Cotton Eye Joe - uwielbiam przerysowany obraz imprezy w amerykańskiej stodole.
Akia
Kwękadełko

Postprzez Bloo » 16 paź 2013, o 23:32

Oczywiście, że to Robin Williams! ;D
A "Cotton Eye Joe" to jeden z hitów mojego dzieciństwa XD

Christina Aguilera - Ain't No Other Man
Cóż, Aguilera w najlepszym wydaniu :) Uwielbiam stylistykę tego teledysku i te dźwięki z minionych epok. Całe "Back to basics" to moim zdaniem kawał dobrej roboty.
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Akia » 18 paź 2013, o 19:54

Dumb ways to die - Prawdopodobnie najlepsza kampania społeczna ever!
Akia
Kwękadełko

Postprzez Bloo » 19 paź 2013, o 22:19

Coś w tym jest, Akia ;)

Eurythmics - Here Comes The Rain Again
Kocham. Kocham. Kocham.
Prócz tego, że bardzo sobie cenię głos Annie Lennox, to jest to jedna z moich ulubionych piosenek w ogóle. A teledysk... Teledysk ma klimat. I nic już więcej nie piszę.
<3
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Kannagi » 20 paź 2013, o 10:57

Prócz tego, że bardzo sobie cenię głos Annie Lennox, to jest to jedna z moich ulubionych piosenek w ogóle. A teledysk... Teledysk ma klimat. I nic już więcej nie piszę.

Annie jest boska, ale facet z kamerą jest stalkerem XD

Cóż, Aguilera w najlepszym wydaniu :) Uwielbiam stylistykę tego teledysku i te dźwięki z minionych epok.

Teledysk jest fajny, ale piosenka ni w ząb mi się nie podoba. Brrr.

Rednex - Cotton Eye Joe - uwielbiam przerysowany obraz imprezy w amerykańskiej stodole.

Uwielbiam tę piosenkę ;D Chyba sobie ją z wrażenia ściągnę ;D

Dumb ways to die - Prawdopodobnie najlepsza kampania społeczna ever!

Oj tak <3

No dobra, teraz moje.
Bardzo zastanawiałam się, czy to wrzucić. Teledysk to sceny z filmu "Kwiat granatu". Sam film jest zdecydowanie mało zrozumiały, co widać, patrząc na ten teledysk (ja ogarniam mniej więcej połowę scen - większość z nich wyczuwa się tylko podświadomie). Juno Reactor jednak jako tako teledysków nie robi, a są naprawdę genialni (ich koncert był absolutnie niesamowity). "God is god" jest utworem cudownym i bardzo bogatym; uwielbiam, że JR używa ludzkiego głosu w charakterze instrumentu i nie pozwala wokalowi dominować nad resztą.
W każdym razie - tu macie God is god. Może nie każdemu się spodoba, ale ja mam ciary, zarówno od muzyki, jak i obrazu.

A - i tą samą piosenkę zrobiło Laibach. Teledysk tutaj, ale osobiście mam mieszane uczucia. Muzycznie jest super, ale główny wokal dał dupy, choć zwykle jest bardzo mocną stroną tego zespołu. Ostrzegam jednak, że można się przerazić. Laibach korzysta z bardzo mocno kontrowersyjnej stylistyki totalitarnej (choć wymowne są słowa wokalisty: "jesteśmy w takim stopniu faszystami w jakim Hitler był malarzem") i całość jest zdecydowanie straszna.

Ja wiem, że miał być jeden, ale byłam na łączonym koncercie obu zespołów, a to jest ta sama piosenka, więc nie mogłam tego rozdzielić ;P
tandaradei,

Wszystko zostało już powiedziane, ponieważ jednak nikt nie słucha, trzeba wciąż zaczynać od nowa.

Cain || Flavius ||Syriusz || Will || Eilian || Lythia || Nalinne || Ysbail || Shizuka || Erion
Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Bloo » 3 lis 2013, o 20:20

Outlandish - Walou
Staaaare to, ale tak mi się przypomniało. Lubię spokój tej piosenki. Fakt, że chwyta za serce, cóż... no smutne to jest.
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Akia » 7 lis 2013, o 23:35

The Shoes - Time to Dance

Piosenka zupełnie nie w moim typie, ale teledysk jest zabawny. Zwłaszcza, kiedy ma się w pamięci komentarz jednego z użytkowników youtube, że Gyllenhaal zabija, bo nie umie tańczyć.
Akia
Kwękadełko

Postprzez Kannagi » 26 gru 2013, o 01:29

Internet zniszczył mnie do końca, przepraszam.

Łi łi pon pon pon
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Akia » 2 mar 2014, o 23:55

Wracam do Caro Emerald, za którą przepadam.

Tangled up. Podoba mi się sama piosenka i pasujący do niej teledysk. Duży plus za osadzenie go w klimacie filmu noire :)
Akia
Kwękadełko

Postprzez Mela » 29 gru 2014, o 14:31

Munamies - Pomppufiilis

Stwierdzam, iż nie wiem czy gorsze jest "Łi łi pon pon pon" czy to. Fakt faktem, nie bije po oczach różem, ale i tak spadłam z krzesła. Moja miłość do Finów tymczasowo przechodzi lekki kryzys XD
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Bloo » 9 sty 2016, o 15:12

Boże, dziewczyny, co ja paczę XD Jeśli przeżyjecie ten teledysk i piosenkę, możecie czuć się nieśmiertelne. Te głębokie lata dziewiętnaste, ta moda, ten taniec wygibaniec, naciągnięte sweterki i wszechobecny jeans XD Te fryzury i miny. Matko bosko, miałam retrospekcję po całości.
Ale trzeba skubańcom przyznać, że te melodie to są niezapomniane. Jak to się mówi: co się raz usłyszy to się nieodusłyszy...

Backstreet Boys - We've Got It Goin' On
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Mela » 9 sty 2016, o 16:50

Maaarć XD Cudo. Tak, te melodie nigdy nie miną :D Zawsze chciałam być nieśmiertelna XD

Rzadko patrzę na teledyski, ale na ten wpadłam w pracy. Przepiękny krajobraz i przeokropne gacie. Przez ten kontrast nie wytrzymałam do końca. A sama piosenka irytująca i nijaka.
Justin Bieber - I'll Show You
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Mela » 3 mar 2016, o 19:45

Best Fake Smile - czyli co robił Harry Potter, jak Dursleyowie mieli go gdzieś XD
Oj, dawno nie widziałam tak uroczego teledysku i nie szczerzyłam się do monitora ;D Dajcie mi rakietkę XD
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Kannagi » 5 mar 2016, o 23:23

Brakuje blizny, a dzieciak ma za dużo jaj ;D

Nie wiem, czy się liczy jako teledysk, ale nie mogę się przestać tym podniecać :love:

Wintergatan
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Mela » 19 mar 2016, o 16:04

Lose Yourself
Moje oczęcia i i uszęcia piszczą z radości <3 Nie ma jak po kilku latach słuchania muzyki zespołu w końcu wpaść na teledysk XD Brawa dla YT.
Co do teledysku - trochę nie rozumiem, co ten koleś robił na tej autostradzie. Poza tym znowu mam o kilka propozycji interpretacji całości za wiele.
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Bloo » 23 mar 2016, o 03:45

Foster The People - Houdini
:dance:
Bo oczywiście, jak już siadłam, żeby się uczyć, to muszę robić pierdylion innych rzeczy, które koło nauki stały. Zdążyłam przejrzeć tumblra, facebooka, filmweba, lubimyczytac, aż wreszcie wylądowałam na youtubie. w międzyczasie przyswajając sobie angielskie przedimki (tempo ślimaka).
Teledysk bardzo pomysłowy, zabawny, ale i trochę smutny, jeśli dokładnie mu się przyjrzeć i pomyśleć o dzisiejszych zabiegach branży muzycznej (zresztą nie tylko muzycznej). Myślę, że słowa: "sometimes I wanna disappear" nieźle oddają ogólny klimat tego światka.
Zerkam na tekst - niegłupi. Chyba muszę się panom lepiej przyjrzeć...

:fox:
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Tonyhaylichohay » 24 mar 2016, o 17:57

Marta super ta piosenka, świetny teledysk pokazujący małą prawdę o przemyśle muzycznym. Chłopaki mają swój rozum, widać od razu.
A ja jak już udzieliłam się przy tym temacie, to może wrzucę coś co odkryłam przypadkiem, wertując youtuba w poszukiwaniu fajnych piosenek.
EarlyRise - Someday
Młody zespół z wokalistką brzmiącą momentami jak Avril Lavigne, osobiście spodobał mi się ten utwór no i teledysk. :D
Tonyhaylichohay

Postprzez Szczerbatek » 25 mar 2016, o 15:48

Mutemath-Monument

Zauroczył mnie.
Szczerbatek

Postprzez Mela » 16 kwi 2016, o 15:16

Szczerbatek napisał(a):Zauroczył mnie.

Mnie też :)

Ja przyszłam z nowościami... Gdy jakiś czas temu doszły mnie słuchy, że panowie ci próbują zmajstrować cover utworu Abby, to wpierw przemknęło mi przez głowę "Ach, ten marketing!". Nie ma jak wziąć pod nóż legendarny hicior, przerobić to i owo, do mikrofonu zaciągnąć Villego Valo, a w teledysku pozbawić go koszulki.
Wybaczam jednak, bo wyszło całkiem-całkiem. Cover co prawda na kolana nie rzuca, ale jest przyjemny. Piosenka traci trochę na słodkości, natomiast bardziej wyrazista gitara dobrze jej robi. Co do strony wizualnej - byłam przygotowana na małą tragedię, ale całość zaskakuje pozytywnie. Jest tak spokojnie i nastrojowo, a śnieg nawiązuje do oryginału. Poza tym wydaje mi się, że przenikanie obrazu jest w ostatnim czasie dość modne. I wiecie co, chyba zaczynam mieć obsesję, ale przy końcówce, kiedy Ville pojawia się nad górami, to przychodzą mi do głowy stare ekranizacje legend o Duchu Gór XD

MGT & Ville Valo - Knowing Me Knowing You

Przypomniały mi się czasy, kiedy w podstawówce śpiewałam refren w wersji "Noł in mi noł in ju" :mrgreen:
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Mela » 24 kwi 2016, o 22:51

The Day Before - niby nie przeszłam na koreańską stronę mocy, ale przy takim wykonaniu muszę powzdychać z zachwytu. Podoba mi się piosenka, podoba tekst i cała historia (choć nie powiem, że ogarniam w stu procentach), a strona wizualna jest po prostu pię-kna. Te kadry, ruch kamerą, kolor, rekwizyty i ten facet siedzący naprzeciw kamery... No łał [też tak chcę].

Cóż ja bym zrobiła bez tej pani, która mieszka nade mną :D
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Kannagi » 31 sie 2016, o 19:51

Peter Gabriel - Sledgehammer

O ile dobrze pamiętam, ten teledysk jest nadal rekordzistą MTV VMA. I dokładnie takie powinno się robić teledyski, o.
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Mela » 14 gru 2016, o 01:35

Dobraaa, muszę wyrazić swoją bezbrzeżną radochę na głos. Znaczy, zrobiłam to już z Krisą, ale to za mało, no i teges – mało jest ludzi, którzy będą w stanie ją pojąć XD (Tak, przyjmuję, że wciąż będziecie się do mnie przyznawać) :zerk:

NOWY BIGBANG! W sensie, wypuścili dwa nowe kawałki, upchali na stary krążek i wydali po raz kolejny, ale pal licho. Przemysł muzyczny w Korei rządzi się dziwnymi prawami. A ja miałam o teledysku… Jeju, jak zobaczyłam tę szalenie uroczo pstrokatą zgraję na równie pstrokatym tle, to aż mi się cieplej na serduchu zrobiło. No te skarpetki, gacie w chmurki, sweterki z brokatu… Ich stylista jest geniuszem. Poza tym włosy G-Dragona! Myślałam, że już widziałam wszystkie możliwe kolory na koreańskich łepetynach, ale jednak nie. I to coś na głowie Taeyanga… T.O.P w różu, w którym mu zaskakująco dobrze i trudny do określenia niebieski/zielony Daesunga. Chyba tylko na maknae nie wystarczyło farby. No i ich urocze wygłupy. Boru, jak ja mogłam twierdzić, że tak bardzo ich nie lubię. Natomiast piosenka nie mogła być bardziej bigbangowa. I tak, śmieję się jak głupi do placka, czyli magia BB nadal działa.

에라 모르겠다(FXXK IT)

No i jest jeszcze to drugie oblicze. To poważniejsze. Oczywiście magazyn z odpadającym tynkiem i porzuconym pianinem od razu skradł mi serce. Do tego ruch kamerą. I GD, który dostał najlepszy part. A że piosenkę samą w sobie z miejsca polubiłam, to chyba nawet nie muszę mówić.

LAST DANCE

No. To tyle. Już mi lepiej :mrgreen:
Mela
Artysta Alchemik

Poprzednia strona

Powrót do Strona główna forum

Powrót do Kultura