Go to footer

Quizy i testy zamiast czegoś pożytecznego

Tu można wyjść na papierosa. UWAGA, ŚMIERDZI SPAMEM.

Re: Quizy i testy zamiast czegoś pożytecznego

Postprzez Akia » 22 paź 2014, o 23:44

Hehe... No cóż - może tak często się "zgadzamy", bo jesteśmy tak podobne?

Okej - a teraz pytanie bez quizu. JAKIM CUDEM JUŻ W TRZECIM QUIZIE (nie wszystkie nawet dotyczyły Śródziemia) WYSZEDŁ MI THORIN DĘBOWA TARCZA?!
Akia
Kwękadełko

Postprzez Bloo » 23 paź 2014, o 11:54

Ale w sensie, że co? XD
“Hate to break it to you but that ship has sailed, wrecked, and sank to the bottom”
by Jaskier

Ilse ~Lyra ~Alice ~ Aika ~ Thomas ~ Aira ~
Bloo
Kropek

Postprzez Akia » 23 paź 2014, o 14:14

No w różnych quizach w stylu "Kim jesteś ze Śródziemia" albo "Jakim bohaterem filmowym jesteś" wychodzi mi ten totalny buc Thorin. I ja się pytam - ale jak to? Czy ja nie dostrzegam w sobie tej całej bucerii, chełpliwości, chciwości, że mnie to dziwi?
Akia
Kwękadełko

Postprzez Kannagi » 27 paź 2014, o 10:44

Ja bym tam powiedziała, że z Thorinem Ci do twarzy... ;D
Kust er mich? wol tûsentstunt,
tandaradei,
seht wie rôt mir ist der munt!

Filmy & Książki & Manga i anime & Facebook

Wszystko zostało już powiedziane, ponieważ jednak nikt nie słucha, trzeba wciąż zaczynać od nowa.

Cain || Flavius ||Syriusz || Will || Eilian || Lythia || Nalinne || Ysbail || Shizuka || Erion
Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Akia » 28 paź 2014, o 01:46

Czyli zgadzasz się, że mam jego cechy?
Akia
Kwękadełko

Postprzez Kannagi » 28 paź 2014, o 11:37

To chyba kwestia tego szaleńczego błysku w oku.
tandaradei,

Wszystko zostało już powiedziane, ponieważ jednak nikt nie słucha, trzeba wciąż zaczynać od nowa.

Cain || Flavius ||Syriusz || Will || Eilian || Lythia || Nalinne || Ysbail || Shizuka || Erion
Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Bloo » 7 gru 2014, o 15:50

Kolejny QUIZ :pirat:
Tym razem możemy dowiedzieć się, którym przydupasem głównego bohatera jesteśmy XD

Which Disney Sidekick Are You?

Ja jestem małpą :zemdlal:

You are Abu!
A loyal companion despite your grumpy side getting you into trouble, you are a great pal for any situation. You're a cheeky little monkey but, hey, that's kinda what people like about you!

Serio? XD
“Hate to break it to you but that ship has sailed, wrecked, and sank to the bottom”
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Mela » 7 gru 2014, o 16:23

Nie miałam jeszcze przyjemności z twoją "grumpy side", ale hej, Abu był serio kochany XD

You are Olaf!
Boy, you're a little ray of sunshine, aren't ya? People can always rely on you to cheer them up, even in the darkest times. You're sensitive and kind and don't B.S. people - keep on being forthright and don't ever change!

Że niby ze mnie taki Sanszajn? XD Nie kupowałam tego nawet, kiedy w szpitalu wołali mnie "Lady Sonnenschein" XD
Ale pamiętajcie, nie rano. Zaznaczyłam uczciwie, że jestem grumpy ;P Chyba, że mam dobre towarzystwo.
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Bloo » 7 gru 2014, o 16:34

Helloł, Sanszajn :D
Bałwanek ;D Przez chwilę to nie miałam pojęcia, o kogo chodzi.
A moja gumpy side ujawnia się czasem bez mojego pozwolenia. Gdzieś mi nawet kiedyś wyszło, że jestem Hulkiem, więc wiesz... XD
A Abu jest komiczny.
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Akia » 8 gru 2014, o 02:35

No patrzcie! A ja myślałam, że to mnie wyjdzie bycie podwórkowym marudą!

Sebastian - You're a smooth operator with your crushes but your friends value you most for your honesty and amazing ability to give insightful advice. Keep on being your awesome self!
Akia
Kwękadełko

Postprzez Kannagi » 8 gru 2014, o 20:20

Nieprawda, Marta ma bardzo grumpy side <3

You are Mushu!
You're a fast-talking funny guy with the ability to listen, which makes you great company on any journey. Those who know you best realize how sensitive you are underneath that rapid-fire wit!
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Akia » 9 gru 2014, o 15:11

To czemu ja mam w opisie Kwękadełko?
Akia
Kwękadełko

Postprzez Kannagi » 9 gru 2014, o 20:10

Bo kwękasz ;*
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Akia » 13 gru 2014, o 14:52

Phi!

To mnie ubawiło: Wchich medieval english cathedral are you?

Lincoln Cathedral. You wanted to be Lincoln Cathedral! You are Lincoln Cathedral! Well done! You helped define the Early English Gothic style, do crazy stuff with vaults that makes late continental Gothic aesthetics look tame, and disseminate bar tracery into northern and central England with your new retrochoir! Wow!
Akia
Kwękadełko

Postprzez Bloo » 14 gru 2014, o 03:00

Exeter Cathedral
You are Exeter Cathedral. Stuck out in Devon on your own, you've basically gone a bit peculiar, you're a bit short and everyone makes fun of you. Don't let it get to you. It's not like this is a proper, legally binding quiz on the proper Buzzfeed site or something. Move on with your life.

What?! XD
Te pytania były zueeeee. Prawdę mówiąc nie wszystkie nawet byłam w stanie zrozumieć, o co im chodzi XD
No ale...
Move on with your life, Marta! XD
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Kannagi » 14 gru 2014, o 03:14

You are Ely Cathedral! You can make great gains out of a crisis - such as rebuilding your Norman crossing tower as a splendid octagon - and you cannot resist your flamboyant side! Wow! Better make way for a community of monks and a bishop to move into you!

Ania, jak patrzę, które odpowiedzi wybierałaś... XD
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Mela » 14 gru 2014, o 16:26

Łech, przy Thundercats nie było odpowiedzi "wszystkie są do kitu" albo "co to, do diabła, jest?!".

You're Salisbury Cathedral!
You are prim, sensible Salisbury. The only English cathedral built on a virgin site, you display stylistic conformity in the Early English Gothic style! You're a bit boring, but don't worry, everybody likes you.
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Akia » 15 gru 2014, o 13:48

Kannagi napisał(a):Ania, jak patrzę, które odpowiedzi wybierałaś... XD

Ej! Nie trzeba zawsze odpowiadać tylko czwórkami. Ja wybrałam odpowiedzi nr 4 w ostatnich dwóch pytaniach, bo nie znam żadnych zawodników, a opis zachodniego frontu katedry w Lincoln mi się podobał :P

Jak to się stało, że każda z nas ma inną katedrę? o.o
Akia
Kwękadełko

Postprzez Kannagi » 15 gru 2014, o 23:38

Ta, po raz drugi w historii nie powtarzają nam się odpowiedzi...
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Akia » 16 gru 2014, o 01:30

Ktoś powinien prowadzić jakieś statystyki i przygotować rys psychologiczny każdej. Docelowo - mogłybyśmy nie wypełniać już tych quizów :P
Akia
Kwękadełko

Postprzez Bloo » 16 gru 2014, o 01:41

Ale te quizy czasem są aż tak głupie, że aż żal by je było porzucać :D To odmóżdżenie wyższego stopnia!
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Kannagi » 16 gru 2014, o 02:45

Jestem za statystykami :pirat:
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Bloo » 16 gru 2014, o 04:01

No dobra, teraz quiz, który w sumie nie wiem kto zrobi, prócz mnie i Kaśki XD
Ale w sumie zachęcam - Ania, Mela fascynuje mnie jakie postaci wam wyjdą :dance:

Which pandora hearts character are you?

Muhahahahahaaaaaaa... ;]]]

Your Result: Xerxes Break 84%
You are a goofball, and you know it! You use people for your own devices, and you tend to do/say stuff that usually brands you as a a clown. You like sweet things, and you like to make fun of people. You also have a creepy dark side and you make enemies far too easily. Does someone hate you for no reason? Give that nutball a reason! You don't care what anyone thinks of you, and you never ask anyone's advice. But somehow, everyone loves you.

Yep, nie mam na to komentarza XD

A dalej:
Vincent 76%
Oz Bezarius 43%
Alice "B-rabbit 34%
Gilbert Nightray 19%

Właściwie bardziej podejrzewałam siebie o bycie ciepłą kluchą-Gilbertem, ale XD
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Kannagi » 16 gru 2014, o 04:11

Cóż, jakby wywalić wszystko do creepy dark side, to mogłabym się jeszcze zgodzić, ale ten początek - ni kija XD

Your Result: Gilbert Nightray - 70%

You are quite the character, you're dark and mysterious but there are a few precious people in your life that you would give your life for. You are easily embarrassed, and a tad irritable. Also, people pick on you easily. But that never stops you. You're loyal and sweet to only your master, and you hate that rabbit who calls you "Seaweed head."

Oz - 68%
Break - 58%
Alice - 54%
Vincent - 32%

Powiem tak:
Gilbert mnie wkurza, a Vincenta uwielbiam, a Gilberta ktoś powinien zlać za to jak traktuje Vincenta XD
Chyba wpadnę w deprechę.
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Akia » 16 gru 2014, o 04:56

Mam:
Xerxes Break 86%
Vincent 86%
Alice "B-rabbit" 54%
Oz Bezarius 46%
Gilbert Nightray 4%
Cokolwiek to znaczy...
Akia
Kwękadełko

Postprzez Kannagi » 16 gru 2014, o 04:59

Że jesteś psychopatą!
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Bloo » 16 gru 2014, o 05:00

Phi! Jak mogłaś nie wlepić opisu postaci! :D
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Mela » 16 gru 2014, o 10:59

Your Result: Oz Bezarius 89%

You are care free and easy-go lucky. You care deeply about all your friends and everyone loves you. You can be quite foolish at times, and sometimes have no idea what is going on. You press forward anyway and you will protect your friends at the cost of your life.

Vincent 48%
Alice "B-rabbit" 43%
Xerxes Break 40%
Gilbert Nightray 34%

Dziz, jakiś blondynek... No właśnie, to jest ta chwila, kiedy nie wiem "what's going on" XD
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Akia » 16 gru 2014, o 13:31

Kannagi napisał(a):Że jesteś psychopatą!

Ale jak to? To wynika z połączenia tych dwóch postaci?

Bloo napisał(a):Phi! Jak mogłaś nie wlepić opisu postaci! :D

Bo wyświetliło mi tylko opis Xerksesa, a Ty już o wrzucałaś.
Akia
Kwękadełko

Postprzez Kannagi » 16 gru 2014, o 14:50

No dobra. "Pandora Hearts" ma dużo wspólnego z "Alicją w Krainie Czarów".

Vincent jako dziecko miał bardzo, ale to bardzo tragic past, przez co wyrósł na psychopatę - w wieku dojrzałym specjalizuje się w robieniu nożyczkami krzywdy pluszakom, jest mizoginem (aczkolwiek sypia z kobietami dla własnych celów) i ma obsesję na punkcie uszczęśliwiania swojego starszego brata a) bez konsultacji z tymże b) w rozumieniu "zabiję wszystkich, którzy krzywdzą mojego brata" i knuciem bardzo skomplikowanych i groźnych w skutkach intryg. Do tego:
Spoiler: show
Łączy się z Susłem i Królową Kier z "Alicji"

Co do Breaka - to tutejszy Szalony Kapelusznik. Jest pieprznięty, twierdzi że nikogo nie potrzebuje, specjalizuje się w dokuczaniu innym i wkurwianiu wszystkich dookoła. W sumie ma naprawdę dobre serducho, tylko się do tego nie przyznaje, bo jest stary (od jakiegoś czasu się nie starzeje), zgorzkniały, cyniczny i specjalizuje się w "nie jesteśmy przyjaciółmi - używamy się dla obopólnych korzyści" oraz innych takich. Generalnie to ten typ, który ciągle się uśmiecha tak, że wszystkich dookoła przechodzą dreszcze.

Gilbert to popychadło wszystkich dookoła. Ciągle ma deprechę, wszyscy mu dokuczają, łącznie z jego panem (Ozem), za którego Gil oddałby życie. Zwany pieszczotliwie wodorścianym łbem, jak nie ma deprechy to się wścieka, ale i tak przeważa deprecha i bycie popychadłem. Strzela groźne miny i sprawia wrażenie niedostępnego, ale w gruncie rzeczy boi się wszystkiego i wszystkich. Niby jest Krukiem, ale w praktyce to popychadło Białego Królika - Biś.

Role Białego Królika i Alicji dzielą Oz i Alice. Alice jest dzieciakowata, żarłoczna (jej potrzeby sprowadzają się do wpierdzielania mięsa), naiwna, wkurzająca i o dobrym serduszku. To jedyna osoba, z którą kłóci się Gilbert (co moim zdaniem stawia obydwoje na dole drabiny społecznej...), wyzywają się jak dzieciaki, Alice próbuje ustawiać Oza jako jego "pani", ale w gruncie rzeczy jej rolą jest wygłaszania prostych, oczywistych stwierdzeń, o których reszta nie myśli, bo ma deprechę/pokrewne. W sumie Alice jako jedyna nie deprechuje, ale to chyba z powodu mentalności ośmiolatki...
Oz to dusza bardzo pokrewna Alice, z tym, że on ma mentalność trzynastolatka. Jest inteligentny, spostrzegawczy, gotów do poświęceń i chronienia swoich najbliższych, trochę "po trupach do celu" (gdzie celem jest często ochrona tego, co mu drogie). Oz też ma tragic pasta, ale przez większość czasu lata z szerokim bananem na twarzy, w wolnych chwilach pastwi się nad Gilbertem i poprawia ludziom humory, choć bywa też cholernie złośliwy i cholernie się przejmuje. Generalnie dzieciak ma jaja, tupet, dużo pozytywnej energii, jest bezczelny i zdeterminowany, pcha nos w swoje sprawy.
Spoiler: show
Na początku mangi to Oz wydaje się Alicją, ale potem to on okazuje się Królikiem.

I w ogóle nie wiem, po co ja to płodzę, skoro miałyście swoje opisy XD Ale generalnie wniosek jest taki, że Vincent to psychopata nr 1, Break nr 2, a Oz nr 3. Alice to przygłupie dziecko, a Gil to popychadło i ulubiony obiekt docinek wszystkich dookoła.

Zrobiłam quiz pod konkretnych ludziów i mam już wszystkie opisy:
Your Result: Xerxes Break
You are a goofball, and you know it! You use people for your own devices, and you tend to do/say stuff that usually brands you as a a clown. You like sweet things, and you like to make fun of people. You also have a creepy dark side and you make enemies far too easily. Does someone hate you for no reason? Give that nutball a reason! You don't care what anyone thinks of you, and you never ask anyone's advice. But somehow, everyone loves you.

Your Result: Gilbert Nightray
You are quite the character, you're dark and mysterious but there are a few precious people in your life that you would give your life for. You are easily embarrassed, and a tad irritable. Also, people pick on you easily. But that never stops you. You're loyal and sweet to only your master, and you hate that rabbit who calls you "Seaweed head."

Your Result: Oz Bezarius
You are care free and easy-go lucky. You care deeply about all your friends and everyone loves you. You can be quite foolish at times, and sometimes have no idea what is going on. You press forward anyway and you will protect your friends at the cost of your life.

Your Result: Alice "B-rabbit"
You are a bit simplistic at times, and you can be quite terrifying if someone makes you mad. But you can be really adorable and innocent if you want something. You have trouble understanding human concepts, like love, and you are a tad possessive. You also have quite the reputation, and if anyone dare angers you, you beat them up.

Your Result: Vincent
Congratulations, you're a creep! You are quite the smooth-talker and eerily friendly. You have many enemies, but they don't stand a chance against your toy-dissecting creepiness! You care particularly about one special person in your life, almost to the point of obsession.
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Strona główna forum

Powrót do Palarnia