Go to footer

Quizy i testy zamiast czegoś pożytecznego

Tu można wyjść na papierosa. UWAGA, ŚMIERDZI SPAMEM.

Re: Quizy i testy zamiast czegoś pożytecznego

Postprzez Akia » 8 lut 2016, o 11:06

Teścik, który na podstawie książek ocenia wiek.

Based on the books that you've read, you're
64 years old!
You seem very knowledgeable in literature. You've already read a lot and know your way around not only different genres, but also different eras. Or are you a librarian?

A w teście, który podrzuciła Marta, też mi wyszedł uroczy Salvadore Dali. Mam tylko wrażenie, że często można to rozpoznać po próbce koloru, nie zaś z pamięci.
Akia
Kwękadełko

Postprzez Mela » 8 lut 2016, o 17:21

Tak, albo po kształcie. Ale też mi wyszedł pan Salvador.

Natomiast mój książkowy wiek wynosi...
You're 55 years old!
Over the years, your interest in literature has not decreased, but even increased. You've read a lot and developed a very unique literary taste. You don't let yourself miss out on any of the great classics. Well, are we right?
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Bloo » 8 lut 2016, o 18:47

To mi wyszło to co Meli.
Based on the books that you've read, you're
55 years old!
Over the years, your interest in literature has not decreased, but even increased. You've read a lot and developed a very unique literary taste. You don't let yourself miss out on any of the great classics. Well, are we right?

Ale po tym teście czuję się, jakoś taka niedoczytana...
“Hate to break it to you but that ship has sailed, wrecked, and sank to the bottom”
by Jaskier

Ilse ~Lyra ~Alice ~ Aika ~ Thomas ~ Aira ~
Bloo
Kropek

Postprzez Mela » 10 lut 2016, o 09:41

No to teraz coś z kultury... krajów niemieckojęzycznych. Nowy pomysł u mnie w pracy, choć tego testu ja nie robiłam.

Jak dobrze znacz niemiecką popkulturę?

Mi wyszło 8/10...
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Akia » 10 lut 2016, o 23:57

Mi wyszło 5/10 i quiz doradza umówienie się z Tilem Schweigerem. To mi się w zasadzie podoba, bo lubię Tila Schweigera, ale nie wiem, czy w istocie mielibyśmy, o czym pogadać, skoro tak naprawdę wszędzie strzelałam, a z listy osób/zespołów znałam ledwie 3. To napawa mnie niejakim smutkiem.

A ja mam test z gatunku "ściek historii". What Would Your Job Have Been In The Victorian Times?

You got: Night Soil Man
Your new job gives a whole meaning to expression “life’s shit”. As a night soil man you’re employed to empty London’s cesspools before they overflow. The sewer system hasn’t been finished yet, so you are literally the only person who stands between London and a tidal wave of turds. As the name suggests you’ll work at night because that’s when Londoners are less likely to complain about the terrible stench. One perk of the job is that you have an amusing answer to the tiresome watercooler question, “how was your night?” “Shit. It was literally me filling buckets with shit.”
Akia
Kwękadełko

Postprzez Mela » 16 lut 2016, o 21:03

Jeny, wszystkie te zawody są tak... czarujące?

You got: Leech Collector
Leeches. These charmingly slimey, blood-thirsty little fuckers play an essential role in Victorian medicine. As a leech collector, you’ll spend most of your days wading through rivers, bogs and marshes, cutting your own legs to attract your prey, then letting the leeches feed on you, before you put them in your leech jar and sell them to the medical profession. A word of warning: once you tear the sated leech from your wound, the cut will probably bleed for several hours. Hopefully you won’t die from this. Enjoy!

To się nazywa świetlana przeszłość ;D
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Bloo » 17 lut 2016, o 00:35

Wyszło mi to samo co Meli.
Ta pani oblepiona pijawkami jest oszkliwa... Nie wiem, co prawda, dlaczego wyszedł mi zbieracz pijawek, ale spoko. Może powinnam pomyśleć o opuszczeniu papy Amresta... x)
“Hate to break it to you but that ship has sailed, wrecked, and sank to the bottom”
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Kannagi » 19 lut 2016, o 05:27

Can You Pass The Color Memory Test?

A+ Perfect Color Memory!
We are impressed! You have a great eye for colors and details, and you can pretty much see every important piece of art in your mind. We would not be surprised to find out that you have photographic memory.

Trochę dziwnie, biorąc pod uwagę, że jednego obrazu (tego z psami grającymi w karty) nie znałam w ogóle, a na reszcie działała podświadomość - nie miałam tylko problemu z Dziewczyną z perłą i jabłkiem...

Teścik, który na podstawie książek ocenia wiek.

Ha, jestem najstarsza ;D

88 years old!
You seem to be a real bookworm and have incredibly already read many classics. Given the large number of books, we assume that you have already invested decades into reading. Well, are we right?

Poza tym, też chcę się umówić z Tilem Schweigerem ;) I też zbieram pijawki ;<
Kust er mich? wol tûsentstunt,
tandaradei,
seht wie rôt mir ist der munt!

Filmy & Książki & Manga i anime & Facebook

Wszystko zostało już powiedziane, ponieważ jednak nikt nie słucha, trzeba wciąż zaczynać od nowa.

Cain || Flavius ||Syriusz || Will || Eilian || Lythia || Nalinne || Ysbail || Shizuka || Erion
Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Akia » 19 lut 2016, o 11:23

Możecie założyć przedsiębiorstwo i zmonopolizować rynek pijawek.
Akia
Kwękadełko

Postprzez Mela » 21 lut 2016, o 22:57

Którą religię podświadomie wyznajesz?

Shinto

You are highly logical and confident while your ability to stay grounded gives you great insight into who you are. You tend to not really believe in moral absolutes and assess the good or bad of an action or thought in the context in which it occurs: circumstances, intention, purpose, time, location, are all relevant in assessing whether an action is bad. human beings are good, and that the world is good. Evil enters the world from outside.

Coś w tym jest...

I drugi, bo rozwalił mnie wynik: What anime do you belong in?

Tokyo Ghoul :banana1:
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Akia » 22 lut 2016, o 08:05

W religii też mi wyszedł szintoizm. A w anime Another. Nie podoba mi się ten quiz, bo nie ma opisów pod wynikami. Ja nie wiem, co to o mnie mowi, że mi to wyszło :(
Akia
Kwękadełko

Postprzez Bloo » 22 lut 2016, o 16:32

Agnosticism
You're laid back, open minded, tolerant and accepting. You connect with the rest of the human race and firmly believe in the concept of "live and let live". Being agnostic does not mean you hate religion, It's the most non-committal way to commit to a belief system. You can look at at as spirituality's smorgasbord!

I też mam "Another" - nie znam, nie mam pojęcia, o czym to i nie zamierzam w najbliższej przyszłości się dowiadywać. I też uważam, że słabo, bo nie ma opisów, więc... smyr, smyr, Aniu.
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Mela » 22 lut 2016, o 22:20

Smyr, smyr. Wiem, mogli chociaż coś naskrobać. Mi po prostu trafiło się jedno z trzech anime, które ogarniam - więc wiecie, głupi ma szczęście ;D
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Kannagi » 23 lut 2016, o 02:10

Też mam Another. I focha, bo nie mam pojęcia, o czym to XD Ale manga wyszła w Polsce i ma tylko cztery tomy, więc może nadrobię...

I też jestem agnostykiem.

Which anime stereotype are you? - pytania są durne, a opisy krótkie, miałam w sumie nie wrzucać, ale powiedziało, że jestem The One Scary Girl i poprawiło mi to humor ;D
tandaradei,

Wszystko zostało już powiedziane, ponieważ jednak nikt nie słucha, trzeba wciąż zaczynać od nowa.

Cain || Flavius ||Syriusz || Will || Eilian || Lythia || Nalinne || Ysbail || Shizuka || Erion
Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Bloo » 23 lut 2016, o 02:21

You're The Weak-Then Strong Girl ! Like Sakura, Nami, and Lucy, you are most likely weak, but then you got mad at yourself and became strong, smart, and you get really annoyed with The Hero.

Łoooot? XD

Time to sleep...
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Akia » 23 lut 2016, o 12:48

A ja jestem facetem.

You're That One Smart Guy ! Like Wing-San and Light, you are most likely very smart, and you are very calm about things.
Akia
Kwękadełko

Postprzez Mela » 23 lut 2016, o 15:42

A ja znowu jestem team Marć ;)
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Mela » 24 lut 2016, o 00:04

Psi test - strona na bazie naszego zdjęcia zgaduje jakiego psa przypominamy = czyli jakiego mamy. Nie sprawdza się, ale psiny są urocze <3 (tak, zarąbałam hiddlestonerkom)

Wyniki dwóch zdjęć:
Chesapeake Bay Retriever
Powerful, courageous, independent-minded
i Great Dane
Powerful, affectionate with its family, masterful protector of home
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Kannagi » 26 lut 2016, o 01:08

Ania, Light to ten z Death Note'a. Ten co miał pamiętniczek i wpisywał nazwiska, a ludzie od tego umierali...

Potwierdza się teza, że jesteś psychol ;*
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Bloo » 26 lut 2016, o 02:36

Dobra, zróbmy sobie test wzroku. Co prawda, nie wiem, czy to nie kolejny pic na wodę-fotomontaż, bo niektóre pytanio-ćwiczenia są generalnie głupie i wydają się bez sensu. Ale co ja tam wiem...

Mi wyszło:
Posiadasz wzrok pilota! (ten wykrzyknik...)
Widzisz tak samo dobrze jak pilot samolotu! Twoja siła wzroku jest bardzo silnie powiązana z Twoim rozumem w taki sposób, że posiadasz niemalże nadludzkie moce. To pomaga Ci niesamowicie szybko oceniać sytuacje i analizować je. Z tego możesz być dumny/-a!

Ciekawe, czy w tym teście może wyjść cokolwiek innego... XD
TEST
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Mela » 26 lut 2016, o 10:09

Też mam wzrok pilota :)
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Kannagi » 26 lut 2016, o 19:15

Też, ale większość tych pytań jest banalnie prosta lub znam na nie odpowiedzi z innych ćwiczeń.
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Bloo » 26 lut 2016, o 19:46

No właśnie trochę te pytania żenujące XD
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Akia » 27 lut 2016, o 18:38

Kannagi napisał(a):Ania, Light to ten z Death Note'a. Ten co miał pamiętniczek i wpisywał nazwiska, a ludzie od tego umierali...

Potwierdza się teza, że jesteś psychol ;*

Jestem wzruszona! Nareszcie to padło z Twoich ust!
Teraz mogę wsiadać do mojego samolotu i wystraszyć trochę osób.

A teraz coś, co mnie zabiło.
Którym odtwórcą Jamesa Bonda jesteś?

Jesteś Georgem Lazenby!
Dokładnie jak drugie wcielenie Bonda, które tylko jeden raz miało tę rolę, przekonujesz swoim nienagannym wyglądem. Do tego jesteś wrażliwym gościem, który nie chce odpowiadać jakimkolwiek stereotypom. Twoim dużym plusem jest inteligencja emocjonalna, która wynosi Cię ponad innych.

Nie ma gorszego Bonda! Nawet Craig, którego nie trawię, był lepszy! Niech mnie ktoś przytuli ;(
Akia
Kwękadełko

Postprzez Bloo » 27 lut 2016, o 19:49

Smyr, smur <tuli Akię i głaszcze ją po łebku>

Jesteś Timothym Daltonem!
Dokładnie jak czwarte wcielenie Bonda przekonujesz swoją powagą i talentem aktorskim. Ogarnąłeś całą paletę emocji – od śmiechu po płacz – i potrafisz mieć je prawie na zawołanie. Urodziłeś się na deskach teatru, ale również na wielkim ekranie jesteś niezłą postacią!

Nie wiem, co to znaczy, ale się uśmiałam XD
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Mela » 27 lut 2016, o 22:37

Mam to co Ania <przytuuul> Nie patrzyłam żadnego Bonda, ale właśnie zerknęłam na zdjęcia. Nie podoba mi się ten pan...

Marć, no, a może czegoś Ci mamuś nie powiedziała i żyjesz w nieświadomości? :D
Mela
Artysta Alchemik

Postprzez Akia » 27 lut 2016, o 23:12

Dalton jest Bondem kontrowersyjnym. Wiele osób uważa go za najmniej udanego... Bo nikt nie pamięta Lazenby'ego. Faktycznie - bliżej mu do Craiga niż pozostałych odtwórców (a Craiga lubi się chyba tylko, jeśli lubi się w ogóle odświeżone Bondy). Dla mnie Dalton jest uosobieniem tej postaci - elegancki, inteligentny, nieco szorstki o zabójczo uwodzicielskim spojrzeniu. Jest jedynym z nich wszystkich, który mógłby mnie jednym spojrzeniem skłonić do zostania dziewczyną Bonda.

A Lazenby to ten Bond, który się żenił i któremu zabili żonę w dniu ślubu. Miał klasę praskiego dresa i grację starego Stevena 'Kłody' Segala.
Akia
Kwękadełko

Postprzez Bloo » 28 lut 2016, o 02:23

Ania, rozwaliłaś mnie <3
Utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu, że muszę obejrzeć wreszcie wszystkie Bondy, a jednocześnie, że chyba nie dam rady ich obejrzeć XD
Taki paradoks...
I wybacz, muszę to napisać, w świetle tego, co ty napisałaś Lazenby faktycznie śmierdzi...
<smyr, smyr>
by Jaskier

Bloo
Kropek

Postprzez Kannagi » 28 lut 2016, o 05:45

A Lazenby to ten Bond, który się żenił i któremu zabili żonę w dniu ślubu. Miał klasę praskiego dresa i grację starego Stevena 'Kłody' Segala.

Właśnie miałam spytać, czy to ten XD Większość Bondów oglądałam będąc smarkaczem i pamiętam swój szok, gdy odkryłam, że Bond był żonaty XD

Bloo, ale oglądamy Bondy po kolei, dobra? XD

Ale ten quiz jest głupi.

Seanem Connery!
Dokładnie jak pierwsze i do tej pory najbardziej lubiane ze wszystkich wcielenie Bonda przekonujesz swoim wytrenowanym ciałem i pewną siebie prezencją. Jesteś niewymownie seksowny, fajny od stóp do głów, a do tego całkiem tajemniczy. Kluczem do Twojej duszy są jednak Twoje oczy.

KFIK
tandaradei,

Kannagi
Władczyni Tej Kuwety

Postprzez Mela » 29 lut 2016, o 17:45

Żaden Bond mnie nie powala, chyba że grą aktorską by mnie zauroczył - dam Wam znać jak kiedyś popatrzę jakiegokolwiek Bonda.

To teraz quiz mojego autorstwa na potrzeby pracy ;D Więc ja oczywiście mam 10/10;P
Jak dobrze znasz niemieckiego i austriackiego rocka?
Mela
Artysta Alchemik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Strona główna forum

Powrót do Palarnia